26.11.2021: Odličen dogodek o aktualnih krožnih poslovnih praksah

23. 11. 2021

12. strokovna konferenca Okolje in odpadki

Jeklarska žlindra predstavlja pomemben snovni tok pri izdelavi jekla. V Sloveniji letno nastane okoli 138.000 t nepredelane jeklarske žlindre Uporaba jeklarske žlindre v cestogradnji je vzorčni primer dobre prakse iz krožnega gospodarstva. Jekleni granulat, ki nastane po predelavi žlindre, v podjetju SIJ Acroni vračajo nazaj v proizvodnji proces, v elektroobločno peč, kjer ga pretalijo.

Dokaz za trajnostno ravnanje z odpadno plastiko je tudi podjetje Interseroh, hčerinsko podjetje v okviru ALBA Group, ki z uporabo najsodobnejše tehnologije sortiranja, mehanskih metod predelave in posebnih postopkov kemične obdelave plastične odpadke spremenijo v sekundarno surovino s kakovostjo, ki je primerljiva z neobdelanim materialom.

Pa izpostaviti velja tudi uporabo umetne inteligence v vrednostni verigi od zbiranja, razvrščanja in metalurške predelave odpadnih kovin.

Še več odličnih primerov krožnega gospodarstva! Prisluhnite najnovejšim dognanjem na področju trajnostnega razvoja – bodite z nami 26. novembra, povsem varno preko ZOOM.

Več na: 12. strokovna konferenca

Nazaj

Imate vprašanje?

Z veseljem vam odgovorimo še isti dan.